+7 (804) 555-10-58
forum@mref.info

Președinte Republicii Moldova a avut o întrevedere de lucru cu guvernatorul regiunii Omsk

Președinte Republicii Moldova a avut o întrevedere de lucru cu guvernatorul regiunii Omsk

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Alexandr Burkov, guvernatorul regiunii Omsk, care a venit la Chișinău pentru a participa la Forumul Economic Moldo-Rus.

Șeful statului l-a salutat pe oaspetele de onoare, exprimînd gratitudine pentru interesul major din partea conducătorilor regiunilor ruse față de Forum și, în special, față de extinderea cooperării cu partenerii din Moldova.

Dl Burkov a constatat creșterea schimbului comercial între regiunea Omsk și Republica Moldova și a comunicat că agenții economici din regiunea dată a Rusiei manifestă interes în aprofundarea cooperării. Astfel, în cadrul discuției s-a subliniat că partenerii de la Omsk sunt gata să exporte echipament pentru procesarea producției agricole, precum și să mărească importul de fructe, legume și vinuri moldovenești. "Totodată, regiunea Omsk ne poate acorda asistență în domeniul umanitar, cultural, educațional și științifico-tehnic", a specificat Igor Dodon.

De asemenea, Președintele țării a menționat faptul că Moldova parcurge o etapă importantă în restabilirea instituțiilor democratice ale statului precum și în „restartarea” relațiilor strategice cu Federația Rusă, ceea ce prevede consolidarea legăturilor comercial-economice și umanitare cu regiunile Rusiei. În acest sens, șeful statului și-a exprimat încrederea că Forumul Economic Moldo-Rus va deveni o platformă importantă pentru apropierea agenților economici dintre cele două țări.